De Olijke Twee goes TURBO!! Mongol Challenge 4 juni - 27 juni
 
Gisteren na de bivak heel vroeg vertrokken om de verloren km's in te halen. We hadden de keus uit een snelweg met gaten en wat asfalt erom heen of zandwegen die er parallel aan lopen waar vrachtwagens vol gas geven. Offroad tracks zijn overbodig, want een snelweg in Kazachstan biedt meer dan genoeg spanning en sensatie. Mario Karts is er niks bij... Mental Theo heeft afgelopen dagen dan ook het overgrote deel gereden en Barrie gistermorgen de kneepjes van het vak geleerd totdat Theo wagenziek werd van Barrie zijn overdadige remcapriolen en het wel welletjes vond ;-).
Toen het asfalt het eindelijk toeliet konden team dzenghis Kahn en team Turbo het niet laten om weg te scheuren naar Aqtobe. Hierdoor was er nog tijd over om een islamitische begraafplaats te bezoeken en een frisse duik te nemen in een meer wat ondertussen meer dan welkom was na 6 dagen bivak en survivallen. Een hele verademing en we konden er weer helemaal tegenaan.
Die avond sinds lange tijd een hotel bezocht. Een vriendelijke en duidelijk geïnteresseerde Kazachstaan is nog bij Thea ingestapt om de weg te wijzen. Ook hier hebben we sjans! Eenmaal aangekomen konden we dan eindelijk onze haren, dat inmiddels meer weg had van een betonblok, eens een goede wasbeurt geven. Daarna zijn we heerlijk fris en fruitig uit eten geweest. Het lokale eten smaakt hartstikke goed! Het bestellen verloopt nogal problematisch maar een point it boekje van de mede challengers doet wonderen. Verder blijven we ons verbazen over de mix van Aziatische en Russische inwoners. Heel bijzonder. Vandaag flink wat meters gemaakt op een geruisloze snelweg. Fijn!!! En hopelijk kunnen we vanavond bivakkeren bij een meertje en vertrekken we morgen verder richting de hoofdstad Astana. Hoogtepuntje van de dag: een diepte interview van de lokale omroep met Thea bij een benzinepomp. We zijn hot news in Kazachstan. Onze populariteit kent geen grenzen!!
Paul
6/16/2011 07:35:36 pm

In Kazachstan ook al bekend!!!
Op Corsica spreken ze nog altijd over de vrouw met de rugzak van 30 kg!!!

Groetjes!!!

Paul

Reply
Pap en mam van Marielle
6/16/2011 08:28:59 pm

Wij zijn weer terug uit Thailand waar we deze avonturen dus echt niet hebben meegemaakt.
Volgens mij worden we een beetje oud.
Ik denk dat jullie de ergste avonturen pas bij bij thuiskomst vertellen.
Nou dames pas goed op jezelf en laat je niet gek maken.
Dikke kus en houd vol.

Reply
6/17/2011 05:24:06 am

Hoi meiden
Als het een beetje meezit kunnen jullie nog veel meer leuks tegenkomen, ook verderop zullen jullie wel weer geinterviewd worden. maffe hollanders in Kazachstan.
Nu op naar Astana voor een cultuur choc!!!

Houd vol en de wegen kunnen alleen nog beter of slechter worden. Mongolie de olijke twee komen eraan!!

ReplyLeave a Reply.