De Olijke Twee goes TURBO!! Mongol Challenge 4 juni - 27 juni
 
Gisteren aangekomen in Mongolië. We zijn met 8 auto's en horen bij de 1e lichting. Er zijn 2 teams waarvan de auto is overleden en de overige teams, met onder andere 4 wheel drive, hebben serieuze panne gehad. Wij zijn dus super trots op ons Brummetje!! Het wordt nog een flinke uitdaging om met zijn allen te finishen, want wij lopen al achter op schema.
Gisteravond nog een skelet van een koe met hoorns ter versiering op onze auto gebonden en daarna het enige stukje asfalt in de omtrek genomen. De omgeving is adembenemend mooi en DO2 was zo intens aan het genieten dat we ineens iedereen kwijt waren en het werd al donker... Heel wat kilometers terug moeten rijden en gelukkig iedereen nog gevonden aan de kant van de weg met een bivak. Blijkbaar had iedereen nog staan zwaaien en gillen over het bakkie en ons zelfs nog kilometers achterna gereden, maar de dromerige DO2 had hier nada di tutti iets van gemerkt. Goeie actie!! We kwamen just in time voor de pasta en een welverdiend biertje. Leuk om weer met meerdere teams samen te rijden. Gezien ons
verdwaalfiasco hebben we maar meteen besloten om de koe de volgende dag van onze Brum af te halen. Die hebben we dan ook de volgende dag weer op een heuvel gelegd om de goden weer gunstig te stemmen. Tja, en vandaag weer een flinke off road dag gehad. Het begon met het vast rijden van Brum in het mulle zand door Mari die daarna de hele dag op de bijrijdersstoel is gezet ;-). Bij het wegslepen brak de kabel en als kers op de slagroomtaart kregen we ook nog eens een lekke band. De dag kon niet beter beginnen! ;-) Het is maar goed dat we de koe weer netjes hebben teruggelegd waar ie thuishoort. Maar ondanks de stugge start hebben we een top dag gehad! De pastelkleurige schilderijen worden afgewisseld met een maanlandschap en zilverkleurige meren. Ook de gertenten en mannen te paard ontbreken niet. De tracks zijn wel heftig en onze Brum heeft vandaag aardig wat te verduren gehad, but we are still in the race! De dag werd afgesloten met een gezellig mystic kampvuurtje en we hadden met zijn allen lekker gekookt. Een mooie afsluiter voor een dag hard werken. Morgen wordt weer een pittig daggie!!
Leave a Reply.